“Tylko to, co gotujesz z miłością, jest naprawdę smaczne.” – Alison Singh Gee

A smacznego jedzenia w Maladze nie brakuje!

Dieta śródziemnomorska, nazywana jedną z najzdrowszych diet świata to mieszanka warzyw, owoców, ryb, oliwy z oliwek , naturalnych ziół i owoców morza.

Paella, tortilla de patatas, owoce morza, gazpacho to tylko jedne z podstawowych dań, których nauczyli się przygotowywać nasi uczniowie. Kalamary, krewetki czy ośmiornica już nie brzmią tak nieznanie czy egzotycznie. Osiemnastu uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku- Białej od ponad trzech tygodni poznają tajniki kuchni hiszpańskiej i włoskiej w malagijskich restauracjach.

Nauczyli się obierać owoce morza, kroić kalamary czy przygotowywać najsmaczniejsze ciasto na pizzę. W tym tygodniu ich przygoda dobiega już końca, ale patrząc na ich zdjęcia czy filmy, to przeżycie pozostanie z nimi na długo.

Tak samo jak z ich kolegami, których w ubiegłym roku mieliśmy okazję gościć w Tribeka training lab.

Młodzi, pracowici i utalentowani, duma dla szkoły i dla nas.

Tytuł projektu GOTOWANIE KLUCZEM DO SUKCESU – praktyki w Hiszpanii, idealnie odwzorowuje Wasze podejście do pracy oraz teraźniejsze (i przyszłe) sukcesy w życiu zawodowym. Gratulujemy wszystkim tych czterech tygodni, świetnych ocen, niezapomnianych przygód i nowych umiejętności. Mamy nadzieję, że to był niezapomniany czas!

Artykuł: Magdalena Pieczarka

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *