Dominika Dziadosz z ZS w Czudcu i hiszpańskie przysmaki!

Nie oglądajcie tego filmiku na pusty żołądek. Dominika, uczennica ZS w Czudcu przez 4 tygodnie odbywała swoją praktykę w La Martina Gastrotienda w Maladze, gdzie przede wszystkim przygotowywała typowe dania kuchni śródziemnomorskiej.
Jednym z nich była np. ośmiornica czy paella. W jednym z filmików Dominika tłumaczy nam jak przygotować tutejszy smakołyk (hisz. Pulpo),a także daje do spróbowania szefowi kuchni zrobioną przez siebie paelle.

Jesteśmy bardzo dumni z Dominiki i jej umiejętności kulinarnych, mamy nadzieję, że pewnego dnia będziemy mogli spróbować przygotowane przez nią dania w jej własnej restauracji! 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts
Recent Comments
Archives
Categories
Meta
Recent Posts

Pożegnanie z Rimini: owocny finał włoskiego stażu uczniów z Goleniowa i Nowogardu!

Staże uczniów z Goleniowa i Nowogardu w branży IT w Rimini ERASMUS+

Międzynarodowe staże w branży Ekonomicznej i Logistycznej – Doświadczenie uczniów z Goleniowa i Nowogardu

Uczniowie ZS nr 1 w Goleniowie i Nowogardzie na praktykach w Rimini w zawodzie technik hotelarstwa i technik żywienia i usług gastronomicznych

„Odkryj tajemnicę Monoporcji” – Kurs cukiernictwa we Włoszech dla nauczycieli z Zespołu Szkół nr 1 im. Stanisława Staszica w Nowogardzie i z Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie