Z górskiego Zakopanego, prosto na słoneczne wybrzeże – uczniowie z ZSHT w Zakopanem w Maladze.

Szesnastu uczniów, trzech nauczyciel, jeden dyrektor …czyli projekt EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE DLA UCZNIÓW I NAUCZYCIELI HOTELARZA. To już trzeci i ostatni tydzień, młodzieży z Zespołu Szkół Hotelarsko Turystycznych w Zakopanem, w Maladze. Ich przygoda z hiszpańską kuchnią i turystyką niestety powoli dobiega końca.

Sześciu uczniów z gastronomii przez trzy tygodnie poznawało tajniki hiszpańskiej kuchni.

Owoce morza, paella, tortilla de patatas, to tylko niektóre dania i przepisy, które udało im się poznać. Pozostałe osoby pracowały w agencjach turystycznych, gdzie mieli codzienny kontakt z międzynarodowym klientem. Mogli zwiedzać wszystkie zakamarki Malagi, po której poruszali się segwey´ami. Także praca w hiszpańskich hotelach pokazała im różnice między polskim a śródziemnomorskim sposobie pracy.

W ubiegłym tygodniu odbyła się także wizyta monitorującą, dyrektor szkoły Pan Zdzisław Krozel osobiście odwiedził naszą firmę jak i miejsca, w których uczniowie odbywają praktyki. Wszędzie spotkaliśmy się z pochlebnymi i pozytywnymi komentarzami. Uczniowie chwaleni są za pracowitość, zaangażowanie i uśmiech.

A poza tym? W czasie wolnym nie próżnują! Zwiedzili już Granadę, muzeum mody i automobili w Maladze, stare miasto, museum Thyssen i spędzili godziny na słoneczych plażach Malagi.

Mam nadzieję, że nie zapomnicie Waszej hiszpańskiej przygody i niedługo znów nas odwiedzicie w Tribeka training lab. To dla nas prawdziwą radość gościć tak uśmiechniętych i radosnych uczniów.

Magdalena Pieczarka



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts
Recent Comments
Archives
Categories
Meta
Recent Posts

Zespół Szkół im. Powstańców Wlkp. 1918 – 1919, Krzyż Wlkp. -Relacje z pierwszego dnia pobytu w Rimini-

„Nowe Horyzonty Zawodowe” – projekt Erasmus+ w Zespole Szkół nr 2 im. Ks. Warcisława IV

Czas tak szybko leci we Włoszech… Jeszcze tylko tydzień. Uczniowie z ZSPT w Międzyświeciu podczas praktyk.

Włoskie kulinaria w zasięgu uczniów z Międzyświecia

ETN sercem z Ukrainą!